over vds algemeen

In het kort

VDS wordt in 1936 in Lieren opgericht als Dam- en Schaakvereniging Vriendschap Door Strijd. Sinds de Tweede Wereldoorlog wordt er in Beekbergen geschaakt. Het is ons niet bekend wat er met de damafdeling is gebeurd. Momenteel telt de club 20 leden. Alhoewel het schaken erg belangrijk is, heeft gezelligheid ook een belangrijk aandeel in onze club.

Wat organiseren we gedurende het jaar?

Wij spelen van september tot en met mei onze wedstrijden voor de Interne Competitie op de donderdagavond. We starten om 20.00 uur met de partijen.

Wij kennen geen zomerstop. In de zomermaanden juni, juli en augustus spelen we onze partijen in de Jo de Hollander Competitie. Dit is een open competitie en dus vrij toegankelijk voor alle schakers die eens een partijtje willen spelen!

VDS speelt met twee teams in de regionale OSBO-competitie.
Ons eerste team speelt in de eerste klasse en het tweede team is het afgelopen seizoen van de derde naar de tweede klasse gepromoveerd.

Op de eerste donderdagavond van het nieuwe jaar bepalen we onze snelschaakkampioen.

We spelen ook nog om de Chris Plante Bokaal. Een bekertoernooi waarbij de verliezer eruit vliegt en de winnaar doorgaat naar de volgende ronde.

Als laatste maar niet het minste organiseren we ieder seizoen het Open Rapidkampioenschap van Beekbergen. Drie donderdagavonden waarbij voor de eindstand de beste resultaten van twee avonden de eindranglijst bepalen.

Naast al dit schaakplezier organiseren we ook eens in de vijf jaar een feestje om ons jubileum te vieren. Voor deze feestjes worden dan ook de partners van onze leden uitgenodigd. Meestal is dit een activiteit in de middaguren met als afsluiting gezellig met elkaar eten. De activiteit heeft normaal gesproken niets met schaken te maken. Zo zijn we wezen bowlen, golfen, boogschieten, puzzelrit, dagje Burgers Zoo, etc. Zoals gezegd, gezelligheid is belangrijk voor ons!